Venkel Gevuld Met Spinazie, Shiitake En Gorgonzola
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Issaac Weeleman » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSnijdt de stengels en onderkant van de venkelknollen (houdt het groen apart) en vervolgens doormidden. Kook ze in ruim water met wat zout beetgaar en laat ze op keukenpapier, met de snijkant naar beneden, uitlekken. Bestrijk ze met boter en bestrooi ze met peper en zout. Snijdt van de bolle kant een “kontje” af, zodat als u de venkelhelften omdraait ze niet gaan “rollen”. Roerbak de uitgelekte en in repen gesneden spinazie met de 10 gram boter en breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de sjalot fijn en snijdt de shiitake,nadat u de ondersteel verwijderd hebt in plakjes. Fruit de sjalot in 10 gram boter en een eetlepel olijfolie,voeg de shiitake plakjes toe en bak deze goudbruin. Plaats de 4 venkelhelften op een ovenschotel, verdeel de spinazie erover en dresseer daarop de gebakken shiitake. Snijdt de plak gorgonzola in vieren en leg deze op de gebakken shiitake. Verwarm de oven voor op 200*C en plaats de schotel er 10 a 12 minuten in. Rooster de pijnboompitjes even mee in de oven. Ondertussen ontvelt u de tomaten, schilt de komkommer, ontdoet beiden van de zaadlobben en snijdt het”vlees” in blokjes. Verdeel de blokjes in mooie ringen over 4 borden. Maak een vinaigrette van olijfolie,balsamico azijn,peper en zout en lepel deze over de komkommer/tomatenblokjes. Strooi hierover de gegrilde pijnboompitjes en maak het geheel af met toefjes basilicum-cress. Plaats vanuit de oven de gevulde venkel midden op de borden en dien direct op
- 2 Venkelknollen
- 2 Sjalotten
- 20 Gr Boter
- 1 El Olijfolie
- 300 Gram Verse Spinazie
- 150 Gram Shiitake Paddestoelen
- 100 Gram Gorgonzola
- 2 Stevige Tomaten
- 1 Komkommer
- 30 Gram Pijnboompitten
- 2 El Olijfolie
- 1 Dessertlepel Balsamico Aijn
- Peper En Zeezout
- 2 Doosjes Bascilicumcress