Lichte Pompoensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Lichte Pompoensoep Bereidingwijze

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Doe de pompoenblokjes in een pan met een laag water samen met de kruidenbouillontabletten. Snijd de uien, bladselderij, peterselie en tijm fijn en voeg dit aan de pompoenblokjes toe. Laat het geheel ongeveer een kwartier zacht koken. Pureer de groenten in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg zoveel water toe totdat de soep de juiste dikte heeft. Zet de soep nog een keer op het vuur, breng hem op smaak met peper en tuinkruiden en maak de pompoensoep af met de Becel voor de Koffie. Serveer de soep met het grof volkoren- of walnotenbrood.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Pompoen
  • 2 Kruidenbouillon Tabletten
  • 2 Uien
  • Peterselie, Tijm En Bladselderij
  • Water
  • Peper Van De Molen
  • Tuinkruiden
  • 2 Scheutjes Becel Voor De Koffie
  • 4 Sneetjes Grof Volkoren- Of Walnoten Brood
Probeer ook eens...