Broodje Hamburger

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Broodje Hamburger Bereidingwijze

1.Ontkorts de sneetjes brood en verkruimel ze(in keukenmachine). Verhit in een koekenpan 1 el olie en bakl de ui op laag vuur in 3 min. glazig. 2.Kneed in een kom de broodkruim, ui, ei en mosterd door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. 3.Vorm van het gehaktmengsel 4 grote, dikke burgers. Verhit in de koekenpan de rest van de olie en bak de hamburgers in ca. 10 min. bruin en gaar, af en toe keren. 4.Verhit een grill- of koekenpan. Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in hete (grill)pan goudbruin. 5.Leg op de onderste bolletjeshelften blaadje(s) sla. Leg de hamburgers erop en hierop enkele plakjes tomaat. Dek met bovenste bolletjeshelften af. 6.Zet de tomatenketchup en mayonaise op tafel.

Boodschappenlijstje
  • 2 Sneetjes Oud Witbrood
  • 3 El Olie
  • 1 Kleine, Gesnipperde Ui
  • 1 Ei
  • 2 Tl Mosterd
  • 500 Gr Rundergehakt, Extra Mager
  • 4 Zachte Witte Bolletjes , Met Sesam
  • 1 Little Gem , Of 4 Blaadjes Ijsbergsla
  • 2 Tomaten, In Plakjes
  • Tomatenketchup En Mayonaise
Probeer ook eens...