Zachte Tofu
Aantal personen: 2 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor dit recept moet je echt werken met de panko, je hoeft het niet te proberen met paneermeel ofzo daarmee krijg je nooit dit effect. Je kunt het serveren met een wat zoetige, sojadipsaus of met een zelfgemaakte pindasaus. Wat je zelf lekker vindt. Eet het lekker met de glasnoedels met lente-ui en kip en met wat groenten. Het gerecht is heel simpel te maken. Leg alvast de spulletjes klaar zodat je meteen door kunt; een bord met maïzena (of bloem) en een bord met panko en een schaaltje met geklutste eieren. Snijd de tofu voorzichtig in stukken. Probeer hierbij uit wat je lekker vindt, wat grotere stukken of juist wat kleinere. Haal de tofu door de maïzena, het ei en de panko. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Bak de stukken vervolgens in een klein laagje hete olie totdat alle stukken rondom mooi bruin en crispy zijn. Serveer meteen met de saus.
- 2 Eieren
- Maïzena Of Bloem
- Japans Broodkruim (panko, Verkrijgbaar Bij De Goede Toko)