Tajine Van Kip

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Tajine Van Kip   Bereidingwijze

Bak het vlees aan in wat olijfolie, voeg ui, aardappel en wortel toe en laat even meestoven. Doe de gember, knoflook, zeezout, Spaans pepertje, komijn & kardemon in de vijzel of keukenmachine en maal fijn, verdeel over het vlees. Overgiet met de grofgesneden gepelde tomaten (mét sap) en het bouillonblokje, breng op smaak met wat kerrie en saffraan, meng en sluit de tajine. laat zo'n 45 minuten zeer zachtjes pruttelen, voeg nu de (in reepjes gesneden) paprika, champignons, peultjes en rozijntjes toe en laat nog 15 minuten sudderen. Serveer met basmati rijst. Uiteraard kan dit gerecht ook klaar gemaakt worden in een gewone (pruttel)pan.

Boodschappenlijstje
  • 3 Flinke Kipfilets, In Hapklare Brokken
  • Rode Ui
  • Grote Aardappel
  • 3 Wortelen
  • 2 Knoflookteentjes, Grof Gesneden
  • Rode Paprika
  • 150 Gr Champignons
  • 100 Gr Rozijnen
  • 1 Bouillonblokje (kip)
  • 125 Gr Peultjes
  • 1 Stukje Verse Gember, Fijngehakt
  • Snuifje Komijn, Kardemon, Saffraan, Kerrie
  • Spaans Pepertje
  • Blik Gepelde Tomaten, 400gr
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...