Leidse Hutspot
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook het klapstuk met een beetje zout in 2 uur gaar. Haal het vlees uit de pan envervang het door de in stukken gesneden aardappelen en de in grove stukkengesneden winterwortelen en pastinaken.Leg over het geheel de in ringen gesneden uien. Kook dit alles in 20 minuten gaar. Leg daarna de uitgelekte witte bonen en het klapstuk op de uien en laat het geheel nog 10 minuten koken. Giet het kookvocht over in een schaal, stamp de hutspot en maak die voldoende smeuïg door er wat van het opgevangen kookvocht aan toe te voegen. Maak de stamppot naar smaak af met boter of reuzel, zout, peper en azijn. Snijd tenslotte het klapstuk in plakken. Een snee roggebrood maakt het gerecht helemaal af.
- 1 Kg Pastinaken
- 500 Gr Winterwortels
- 500 Gr Klapstuk
- 1.5 Kg Aardappelen
- 500 Gr Uien
- 300 Gr Witte Bonen (blik)
- Boter Of Reuzel
- Zout/peper Naar Smaak
- Azijn