Griekse Vleesschotel
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVOORBEREIDING 30 min BEREIDING 60 min - Vlees koud spoelenenmet keukenpapier afdeppen. Zenen,maar niet al het vet verwijderen. Vlees in 2 cm grote blokjes snijden. De vleesblokjes in een diep, bord met de kruiden bestrooien en met de hand goed door elkaar mengen,zodat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen. De geschilde en geperste knoflooktenen,laurierblad en kaneel toevoegen,de pan afsluiten en het vlees ca. 10, min laten smoren. - Intussen maakt de groenten klaar; u wast de aubergines,courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika's en laat ze uit- lekken. Alles in 2 cm grotereepjes snijden;de tomaten pellen en in vierendelen. U schilt de aardappelen en wast ze;in klein blokjes snijden (2 cm). U schilt de uien en snijdt ze in ringen. Uien en aardappelen leg u eveneens tussen de groenten. - In een schaaltje mengt het citroensap, de tomatenpuree,het water en de instantbouillon evenals de fijngehakte peterselie. U roert alles goed roor elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groenten. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aliminiumfolie en schuift hem in de voor- verwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven.
- 500 Gram Lamvlees Of Schapevlees
- 2 Theelepels Zout
- Halve Theelepel Peper
- Halve Theelepel Oregano
- 4 Eetlepels Olie
- 2 Knoflookteentjes
- Laurierblad
- Kaneelstokje
- 2 Aubergines
- 2 Courgette
- 2 Paprika
- 2 Uien
- 3 Aardappelen
- 4 Tomaten
- Sap Van 1 Citroen
- 2 Eetlepels Tomatenpuree
- 1 Kopje Water
- 2 Theelepels Instantbouillon- Poeder
- Peterselie Of Basilicumblaadjes