Bananen Met Rum
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng het citroen- of limoensap met de rum en verwarm dit in een pannetje op het vuur. Roer er de bruine suiker door, totdat de suiker helemaal in de rum opgenomen is. Neem de bananen en snij de schil van de bananen op twee plaatsen (aan weerszijden) open. Verwijder langs één kant de schil van de banaan, en leg de bananen met hun ongepelde helft op de barbecue of grill. Als de schil na zowat 15 minuten geblakerd is, draai de bananen dan voorzichtig om en laat ze nog één minuutje roosteren. Dien de bananen op in hun schil, samen met wat roomijs. Werk af met de rumsaus.
- 6 Bananen
- 15 Ml Citroen- Of Limoensap
- 50 Ml Rum
- 3 Eetlepels Bruine Suiker