Griekse Quiche

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Griekse Quiche Bereidingwijze

Vet een lage vorm in en leg je deeg erin. Gaatjes in de bodem prikken met een vork. Courgette halveren en in dunne plakjes snijden, van de aubergine de binnenkant eruit halen, blokjes van een mm of 6/7 snijden. Dit geheel met een klein beetje (olijf)olie en oregano (naar smaak, ik vind zelf oregano erg lekker) een minuut of 5 op hoog vuur roerbakken, totdat de courgette de ergste hardheid heeft verloren. Het mengsel in de vorm doen. Het ei en de melk kloppen en zout en peper toevoegen. Dit over het groentemengsel in de vorm gieten. Plakjes van de olijven snijden en over het mengsel verdelen. De tomaat in (niet al te dikke) plakjes snijden en ook op het mengsel leggen. De feta erover verkruimelen. Ongeveer 20 minuten in een oven van 170 graden. (af en toe controleren) Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje
  • Deeg Voor De Bodem
  • Middelgrote Courgette
  • Middelgrote Aubergine
  • Tomaat
  • 12 Groene Olijven Zonder Pit
  • 50 Gram Feta
  • 1 Ei
  • 70 Ml Melk
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...