Kikkererwten Met Chorizo
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Roerbakken
BereidingwijzeGiet de kikkererwten af en zet ze op met de bouillon, het water, het laurierblad, de kruidnagels en het kaneelstokje. Laat ze met het deksel schuin op de pan 1 uur koken op laag vuur of totdat ze gaar zijn. Als het langer duurt moet er misschien nog wat water bij. Er moet uiteindelijk nog een bodempje water over zijn. Verwijder laurier, kruidnagels en kaneelstokje. Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, tijm en cayennepeper toe en fruit 1 minuut mee. Voeg nu de chorizo toe en roerbak deze 3-4 minuten. Doe de kikkererwten met vocht erbij en warm het geheel nog 5 minuten door. Roer de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor en serveer.
- 300 Gram Gedroogde Kikkererwten
- 700 Ml Kippenboullion
- 700 Ml Water
- 1 Laurierblad
- 4 Kruidnagels
- 1 Kaneelstokje
- 4 Eetlepels Olie
- 1 Grote Ui
- 2 Tenen Knoflook
- 2 Theelepels Thijm
- Snufje Cayennepeper
- 350 Gram Chorizo In Blokje
- 2 El Peterselie
- Zout
- Peper