Gevuld Stokbrood Met Gehakt, Feta En Pijnboompitjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
Bereidingwijze35min bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur. Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit. Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan. Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.
- 500 Gram Lams- Of Rundergehakt
- 3 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- 1 Ui, Gesnipperd
- ½ Eetlepel Chilipoeder
- 1 Theelepel Djinten (gemalen Komijn)
- 2 Eetlepels Munt Of Peterselie, Fijngehakt
- 100 Gram Feta, In Kleine Blokjes
- 2 Eetlepels Pijnboompitten, Geroosterd
- 100 Stokbrood