Provençaalse Saus

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Provençaalse Saus Bereidingwijze

•Snij alle groenten fijn. Laat een flinke klont boter smelten en laat daarin de ui fruiten. •Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en laat enkele minuten meestoven, kruid met wat peper en zout. •Nu mogen ook de tomatenstukjes in de pan, samen met een scheut olijfolie en een snuifje suiker. Meng alles goed onder elkaar, draai het vuur laag en laat een uurtje pruttelen onder deksel. •Breng op smaak met wat sambal en dik eventueel met een sausdikker. •Lekker op de meeste vleessoorten, zoals hier op lamsgebraad. •Voor de liefhebbers kunt u ook nog een handvol grof gesneden champignons bijvoegen, 15 minuten voor het opdienen.

Boodschappenlijstje
  • 1 Rode, 1 Groene, 1 Gele Paprika
  • 3 Grote Wortelen
  • 4 Uien
  • 2 Blikken Tomatenstukjes, Ca. 400 G/stuk
  • Theelepel Sambal
  • Boter, Olijfolie
  • Suiker
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...