Paella Valenciana
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeSnijd het vlees in hapklare brokken en bak ze in een (paella)pan in ruim olijfolie tot het mooi goudbruin is. Voeg nu de tomatenstukjes toe, laat alles mooi aanfruiten, doe er het pepertje bij en blus met water zodat het niet kleurt. Nu gaan ook de bonen, slakken en de saffraan (mét weekwater) in de pan. Meng goed onder elkaar en breng aan de kook. Voeg de rijst toe over de hele oppervlakte van de pan, en giet heet water toe tot aan de nagels van de handvaten. Breng op smaak met wat zout en kook zo’n 10 minuten op matig vuur. Temper het vuur en bak nogmaals 10 à 15 minuten. Wanneer de rijst droog én gaar is verhoogt u nog even het vuur tot de rijst lichtjes aanbrand en alzo z’n typische smaak verkrijgt. Daarna gaat de pan van het vuur en laat de paella nog even rusten voor het serveren, liefst met een Spaanse wijn. (*) Laat de bonen één nacht van tevoren weken in ruim koud water en kook ze vooraf een uurtje.
- 500 Gr Kip
- 500 Gr Konijn
- 100 Gr Groene Bonen
- 50 Gr Witte Bonen (*)
- 100 Gr Verse Tomaten, Ontveld, Ontpit En In Stukken
- 1.5 Dl Olijfolie
- 350 Gr Rondkorrelige Rijst
- 1 Dozijn Slakken, In Stukken (uit Blik)
- Spaans Pepertje, Ontpit En Fijngehakt
- Heet Water
- 1 Theelepel Saffraandraadjes (geweekt In Een Weinig Lauw Water)
- Zout