Champignon-Risottokoeken
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBreng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat hem (met de deksel op de pan) tot gebruik zacht koken. Verhit olie in een braadpan. Fruit de ui hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg rijst al roerend toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak ze in 3 minuten gaar. Voeg de warme bouillon, met 1,25 dl tegelijk, al roerend toe tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst net gaar en romig is. (duurt ong. 20 minuten.) Haal de pan van het vuur. Laat het mengsel in een kom afkoelen. Zet het minstens 1 uur in de koelkast. Vorm er met vochtige handen ronde koeken van. Leg ze 15 minuten in de koelkast. Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie. Bak de koeken 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudgeel en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- 8 Dl Groentebouillon
- Olijfolie
- Gesnipperde Kleine Ui
- 225 Gram Risottorijst
- 150 Gram Dungesneden Champignons