Spaanse Gehaktballetjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Spaanse Gehaktballetjes   Bereidingwijze

Vermeng het gehakt met: de knoflook, peterselie, ham en de eieren tot een mooi geheel, voeg broodkruim of paneermeel toe om het eventuele teveel aan vocht op te slorpen. Vorm balletjes van ongeveer 4 cm en bak deze mooi bruin aan in olijfolie. Neem uit de pan en hou warm, giet vervolgens de bakolie door een zeef en voeg een eetlepel water en de witte wijn toe. Giet terug in de pan en strooi de amandelen erin. Doe de balletjes in deze saus en laat zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Serveer warm of koud.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Gemengd Gehakt, Varken/rund
  • 50 Gr Serrano Ham, In Fijne Reepjes
  • Handvol Verse Peterselie, Fijngehakt
  • 1 Teentje Knoflook Fijngehakt
  • 2 Hele Eieren
  • 4 à 5 El Fijngewreven Oud Broodkruim Of Paneermeel
  • 1.5 Dl Droge Witte Wijn
  • Olijfolie
  • 50 Gr Fijngehakte Amandelen
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...