Tortilla De Patatas

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Tortilla De Patatas   Bereidingwijze

Schil de aardappelen, snij ze in plakjes van zo'n halve cm dik. Verwarm in een diepe, liefst antikleefpan zo'n 4 à 5 dl olijfolie en laat de aardappelschijfjes hierin beetgaar worden, giet de olie weg en laat de aardappelen lauw worden. klop ondertussen de eieren los in een ruime kom, breng op smaak met peper en zout, voeg de aardappelschijfjes toe en meng. Snijd de asperges in stukken van 5 cm en snij ze ook nog eens in de lengte middendoor, voeg ze samen met de ham bij het eimengsel en meng voorzichtig. Laat in een diepe pan wat olijfolie warm worden en giet hierin het eimengsel, start met een heet vuur en laat vervolgens ongeveer 3 minuten zachtjes garen aan één zijde, draai nu de tortilla met behulp van een bord en bak nog eens 3 minuten. Laat afkoelen. Verdeel de tortilla in punten en serveer

Boodschappenlijstje
  • 4 Aardappelen
  • 5 Eieren
  • 1 Kleine Ui
  • 1 Teentje Knoflook, Fijngehakt
  • 2 Plakken Serrano Ham, In Reepjes Gesneden
  • 6 Mooie Groene Asperges, Al Denté Gekookt
  • Olijfolie
  • Peper, Zout & Een Snuifje Paprika
Probeer ook eens...