Spaanse Risotto Met Gamba's

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Rijst

Spaanse Risotto Met Gamba's   Bereidingwijze

Ontdoe de gamba's van hun "jasje" maar laat het staartstukje eraan, verwijder ook het darmkanaaltje. Ontpit de paprika's en snij ze in blokjes, doe hetzelfde met de vleestomaat. Zet de saffraandraadjes in een weinig lauw water. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook, voeg de rijst toe en roer tot alle olie is opgenomen. Blus met de witte wijn en laat al roerend volledig inkoken. Voeg nu beetje bij beetje bouillon toe en laat zo al roerend in zo'n 20 minuten gaar worden, voeg halverwege de paprika's, tomaat stukjes en doperwtjes toe, roer er ook de saffraan onder en breng op smaak. Grill de gamba's. Serveer deze Spaanse risotto in diepe borden en schik er de gamba's bovenop, versier eventueel met

Boodschappenlijstje
  • 16 Gamba's
  • 400 Gr Risottorijst, Type Arborio
  • 1 Gele, Groene En Rode Paprika
  • Dikke Vleestomaat
  • 100 Gr Doperwtjes, Diepvries
  • Rode Ui
  • 2 Teentjes Knoflook, Fijngesnipperd
  • 1 Glas Droge Witte Wijn
  • 3 Dl Visbouillon (blokjes)
  • Saffraan, Verse Koriander
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...