Tomatentapenade

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Tomatentapenade Bereidingwijze

Week de ansjovis 30 minuten lang in melk om ze te ontzouten. Halveer de knoflook, snipper het sjalotje en laat de olijven uitlekken. Doe de ansjovis, de knoflook en de olijven samen met de gedroogde tomaten, de cashewnoten, vermouth, cognac, witte wijn, peper en olie in de foodprocessor en maal het geheel tot een vrij gladde massa. Voeg daarna de gesnipperde sjalot toe en laat de machine nog 5 seconden draaien.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Gedroogde Tomaten Op Olie
  • 3 Ansjovisfilets
  • Melk
  • 75 Gr Groene Olijven
  • 1 Knoflookteentje
  • 100 Gr Cashewnoten
  • 1 Sjalotje
  • Tijm
  • Peper
  • 2 El Vermouth Extra Dry
  • 1 El Cognac
  • 0.5 Dl Witte Wijn
  • 0.5 Dl Arachide-olie
Probeer ook eens...