Citroentaartjes Met Zomerfruit
Aantal personen: 2 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeSnijd de boter in stukjes en kneed een deeg van boter, suiker, bloem, citroenrasp en zout. Verpak het in plastic folie en laat het een half uurtje op een koele plaats rusten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette, met bloem bestoven vormpjes ermee. Beleg elk vormpje met een stuk bakpapier, doe daarin de blinde vulling en bak de bodems ca. 10 minuten voor. Verwijder de vulling en het papier en bak de taartjes nog ca. 10 minuten. Laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten voor de lemoncurd in een schaal en zet hem boven een pan heet water (bain marie). Roer tot het mengsel gebonden is. Laat het afkoelen. Verdeel de lemoncurd over de taartjes en garneer met vers fruit.
- 200 Gr Boter
- 100 Gr Suiker
- 300 Gr Bloem
- Rasp Van Halve Citroen
- Zout
- 90 Gr Boter
- Sap Van 3 Citroenen
- 220 Gr Witte Basterdsuiker
- 2 Eieren