Spaanse Knoflooksaus

Aantal personen: 8 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Niek Haagstee » Type: Meer van het type: Anders

Spaanse Knoflooksaus Bereidingwijze

Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Boodschappenlijstje
  • 1/2 Zakje Peterselie
  • 1 Sinaasappel
  • 4 Tenen Knoflook
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1/2 Pot Yogonaise
  • 125 Ml Zure Room
  • Zout
  • Versgemalen Zwarte Peper
Probeer ook eens...