Tapas - Gemarineerde Sardines

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Tapas - Gemarineerde Sardines   Bereidingwijze

Maak de sardines schoon en bestuif ze met wat bloem. Bak ze op een hoog vuur goudbruin in olijfolie. Haal uit de pan en hou opzij. Bak in dezelfde pan de knoflook, Spaanse peper en wat paprikapoeder. Bak tot de knoflook lichtbruin word. Blus de pan met: wijnazijn witte wijn en water, voeg ook een laurierblad toe. Laat zo'n 5 minuten pruttelen. Giet deze vloeistof over de sardines en laat ongeveer 2 uur marineren.

Boodschappenlijstje
  • 8 Verse Sardines
  • Bloem
  • Spaans Pepertje, Fijngesnipperd
  • 4 Teentjes Knoflook, Fijngehakt
  • Paprikapoeder
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Dl Witte Wijnazijn
  • 1 Dl Water
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...