Gevulde Pijlinktvis

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Rijst

Gevulde Pijlinktvis   Bereidingwijze

Kook de rijst gaar, stoof de sjalot, knoflook, tomaat en paprika aan in wat olijfolie, bevochtig met de bouillon en laat zachtjes gaar sudderen. Meng er de rijst, saffraan en garnalen door en laat afkoelen. Kook de ontdooide inktvistubes 5 minuten in lichtjes gezouten water, laat uitlekken. Vul de tubes met het rijstmengsel en steek vast met een cocktailprikker. Verdeel in één of meerdere ovenschotel(s). Fruit de ui en het Spaans pepertje aan in olijfolie en giet er vervolgens de tomato frito bij, bevochtig met een weinig water om de saus iets vloeibaarder te maken. Werk af met de peterselie. Giet deze saus over de gevulde inktvisjes en plaats in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.

Boodschappenlijstje
  • 16 Inktvistubes, (diepvries
  • 150 Gr Rijst
  • Tomaat, Ontpit, Ontveld En In Stukjes
  • Rode Paprika, Ontveld En In Stukjes
  • Sjalotje
  • 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • 1 Dl Visbouillon
  • 100 Gr Grijze Garnalen, Grof Gehakt
  • Saffraan
  • Doosje Tomato Frito (Heinz)
  • Rode Ui
  • Spaans Pepertje
  • Verse Peterselie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...