Tapas - Patatas Bravas

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Tapas - Patatas Bravas   Bereidingwijze

Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van zo'n anderhalve tot 2 cm. Schik ze in één laag in een ovenschotel, bestrijk ze met olijfolie en strooi er (grof)zout over. Zet ongeveer 90 minuten in een voorverwarmde oven van 190° of tot ze goudbruin zijn. De saus: Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer er vervolgens de wijn, water, tomatenpuree, peterselie, Spaanse peper, chilipoeder, suiker, laurierblad door en kruid met peper en zout. Laat dit zo'n 30 minuten zachtjes onder deksel sudderen, zeef tenslotte de saus. Schik de aardappelschijfjes op een bord, schep er enkele lepels saus over en bestrooi met nog wat gehakte peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 2 Middelgrote Aardappelen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Voor De Tomatensaus:
  • Rode Ui
  • Knoflook Teentje, Fijngehakt
  • 3 Grote Tomaten, In Stukken
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • 1 Dl Droge Witte Wijn
  • Scheutje Water
  • El Peterselie
  • Spaans Pepertje, Fijngesnipperd En Ontpit
  • Beetje Suiker
  • Laurierblaadje
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
  • Chilipoeder
Probeer ook eens...