Stokvis
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWeek de stokvis 24 uur. Ververs het weekwater 4-5 keer en voeg aan het laatste weekbad 2 dl melk toe. Dep de vis droog en verwijder de graten. Laat de huid zitten. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ca. 1-2 minuten. Bak de peterselie nog ca. 1 minuut mee. Haal de knoflook en peterselie uit de pan. Bak de vis op het vel ca. 30 minuten op een laag vuur in het achtergebleven bakvet. Beweeg de vis af en toe door de pan. Het vocht en de eiwitten uit de vis vermengen zich met de olie en de boter en binden tot een dunne saus. Afwerking: Doe vlak voor het serveren de gebakken knoflook en peterselie terug in de pan en laat alles nog eens 2 minuten pruttelen. Bestrooi met zwarte peper en garneer met peterselie.
- 500 Gram Stokvis In Grote Stukken
- 2 Dl Melk
- 30 Gram Boter
- 1 Dl Olijfolie
- 4 Knoflookteentjes In Plakjes
- 2 Eetlepels Grof Gehakte Peterselie
- 2 Eidooiers, Geklopt
- Versgemalen Zwarte Peper
- Peterselie Om Te Garneren