Gegrilde Mosselen

Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Gegrilde Mosselen   Bereidingwijze

Maak de mosselen goed schoon. Doe ze, samen met de sjalotten, tijm, knoflook, laurier, peterselie en witte wijn in een kom. Stoom de mosselen in zo'n 5 minuten tot ze open zijn. Verwijder de bovenste schelp en schik ze op borden. Doe op elke mossel een klontje kruidenboter en zet ze nog even onder de grill tot de boter gesmolten is. Serveer onmiddellijk!

Boodschappenlijstje
  • 24 Spaanse Mosselen, (of Jumbo's)
  • Laurierblaadje
  • 2 Sjalotten, Fijngesnipperd
  • 1 Takje Tijm, 1 Takje Verse Peterselie
  • 1 Dl Witte Wijn
  • 2 Teentjes Knoflook, Fijngehakt
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...