Mini Pizza's
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng de gist met het water en de suiker, maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel hierin, strooi het zout zodat het niet direct in aanraking komt met het gistmengsel. Meng en kneed het deeg zo'n 10 minuten. Laat rusten op een warme plaats gedurende 30 minuten. Verwarm de oven op 200°. Ontdooi de spinazie. Fruit ondertussen de ui en knoflook aan in wat olijfolie, voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 minuten mee sudderen, breng op maak met peper en zout. Kneed het deeg nu tot het niet meer plakt, rol met uit op een met wat bloem bestoven werkvlak, snij er cirkeltjes uit van zo'n 6 à 8 cm. Bestrijk elk cirkeltje met het tomaten mengsel, doe een schepje spinazie bij en strooi er wat pijnboompitten over. Zet de minipizza's in de oven gedurende 10-15 minuten. en serveer heet.
- Spaanse Olijfolie
- Ui
- Teentje Knoflook Fijngehakt
- Blik Tomatenstukjes (400g)
- 125 Gr Spinazie Diepvries
- Handvol Pijnboompitten
- Peper En Zout
- Pizza Deeg -
- 200 Gr Witte Bloem
- 1 Dl Lauw Water
- Halve Theelepel Gist
- Snufje Zout En Suiker