Pittige Oesters Met Prei
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeHaal de oesters uit de schelpen en zet opzij in de koelkast. Was de schelpen en leg ze op een vuurvast bord in zeezout. Stoof de preiringetjes aan in wat boter en kruid met peper, zout, citroensap en een snuifje suiker. Breng de witte wijn aan de kook, samen met de saffraandraadjes en laat tot de helft reduceren. Meng de eierdooier met de room en voeg toe aan de wijn, blijf roeren tot het mengsel indikt maar laat het niet meer koken. Doe wat prei in elke oesterschelp en leg er een oester bovenop, schep wat saus over en plaats zo'n 3 minuten onder de grill tot de oesters glazig worden. Serveer onmiddellijk.
- 12 Oesters
- Het Wit Van 1 Prei, In Fijne Ringetjes
- Grof Zeezout, Versgemalen Peper, Zout En Wat Suiker
- Sap Van 1/2 Citroen
- 1 Dl Witte Wijn
- Wat Saffraandraadjes Of Kerriepoeder
- 1.5 Dl Room
- Eierdooier