Spaanse Tortilla
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd aardappelen in heel kleine stukjes (1/2 cm in het vierkant). Kook de aardappelen ca 5 à 10 min met wat zout bijna gaar en laat goed afkoelen. Verwarm wat olijfolie in een pan met een dikke bodem en laat hierin de ui en knoflook zachtjes bakken. Klop intussen eieren met melk en kruiden los. Meng de aardappelen met de uit en met ei-mengsel. Haal vluchtig stukje keukenrol door de (anti-aanbak)koekepan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Roer het aardappel-ei-mengsel goed door en giet in de pan als de olie nog niet te heet is. Laat langzaam bakken en keer halverwege om of zet de pan onder de grill om ook de bovenkant te garen.
- 5 Grote Aardappelen
- Uitje
- Knoflook
- 4 Of 5 Eieren
- Scheutje Melk