Tortilla Met Spinazie En Kaas
Aantal personen: 12 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor 24 stuks: Meng de aardappels en de uien in een kom. Verhit de olie in een koekenpan, voeg het aardappel-uimengsel toe en draai het vuur iets lager. Voeg iets zout toe en schep gedurende 10 minuten het mengsel herhaaldelijk op zodat het niet aan de bodem van de pan koekt. Laat het mengsel uitlekken in een zeef. Vang de olie eventueel op zodat u deze nog voor een ander gerecht kunt gebruiken. Klop de eieren los in een grote kom en klop de uitgeperste knoflook erdoor. Spatel de spinazie en de geraspte kaas erdoor. Spatel het aardappelmengsel door de eieren en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Zet de pan weer op het vuur en bedek de bodem met een dun laagje olie. Voeg na 30 seconden het ei-aardappelmengsel toe en verdeel het over de pan. Bak op een hoog vuur en zorg ervoor dat de omelet niet aan de pan vastkoekt. Keer het omelet als het begint te “drogen” om m.b.v. een ingevet bord. Bak de tortilla totdat deze mooi goudbruin en stevig is. In het midden mag hij nog een beetje zacht zijn. Snijd de tortilla in stukjes en serveer hem warm.
- 3½ Dl Olie, Om In Te Bakken
- 450 Gr Geschilde Aardappels In Blokjes
- 220 Gr Gesnipperde Uien
- 3 Grote Eieren
- 1 Knoflookteentje
- 220 Gr Verse, Geslonken, Uitgelekte Spinazie
- 220 Gr Geraspte Kaas (gruyère Of Parmezaanse Kaas)
- Zout En Versgemalen Zwarte Peper
- Snufje Geraspte Nootmuskaat