Risotto Met Wilde Paddestoelen

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Risotto Met Wilde Paddestoelen Bereidingwijze

Week de paddestoelen gedurende 15 minuten in het kokende water. Laat ze uitlekken terwijl u het vocht opvangt. Doe de 500 ml water het bouillonblokje en het opgevangen vocht in een kleine kookpot en laat zachtjes koken. Snij de paddestoelen fijn. Laat de Solo op een matig vuur in een steelpan met antiaanbaklaag smelten. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en laat gedurende 2 minuten bakken terwijl u roert. Giet de wijn erbij en breng al roerend aan de kook totdat de wijn verdampt is. Giet de helft van de bouillon erbij en breng al roerend zachtjes aan de kook totdat de bouillon geabsorbeerd is. Giet de rest van de bouillon erbij en laat gedurende 15 tot 20 minuten al roerend garen. Voeg de champignons en de kaas toe.

Boodschappenlijstje
  • 250 Ml Kokend Water
  • 500 Ml Water
  • 50 Ml Witte Wijn
  • 2 El Solo
  • 1 Blokje Knorr Finesse Kipbouillon
  • 250 Gr Arboriorijst
  • 175 Gr Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 14 Gr Gedroogd Eekhoorntjesbrood (1 Zakje)
  • 1 Kleine Ui Fijngesneden
  • 2 Knoflookteentjes
Probeer ook eens...