Varkensfilet Met Champignonsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruidt het vlees goed met zwarte peper, rozemarijn en wat zout, braad de filet aan alle kanten mooi bruin op hoog vuur. Draai het vuur laag en laat verder garen onder deksel. (zo'n 25 à 30 minuten) Neem het vlees uit de pan en hou warm, draai het vuur weer hoog en stoof vervolgens de champignons in dezelfde pan even aan, blus met een flinke scheut witte wijn, laat even inkoken. Roer nu de zure room door de saus en breng op smaak. Roer ook enkele klontjes roomboter door de saus om ze mooi glad te maken. Werk af met wat verse peterselie. Snij het vlees in plakjes en serveer op warme borden, overgiet met de hete saus. Lekker met pasta.
- Varkensfilet Van Zo'n 800g
- Bakje Champignons, Liefst Kleintjes
- Potje Zure Room, 2 Dl
- Scheutje Witte Wijn
- Verse Rozemarijn
- Vers Gehakte Peterselie
- Enkele Kleine Klontjes Roomboter
- Boter
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout