Amuse - Zalm Met Vanillecreme
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereiding: Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm. Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).
- 1 Vanillestokje
- 150 Gram Verse Roomkaas Naturel
- 2 Eetlepels Mayonaise
- 6 Rechthoekige Plakken Zalm
- 1 Eetlepel Forelkaviaar (potje à 50 G, Zeelands Roem)