Madrileense Soep
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeMaak van de pot geconcentreerde runderbouillon 1 liter bouillon. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking op. Was de tomaten en snijd ze in vieren. (De schil niet verwijderen, dit zorgt voor de rode kleur van bouillon.) Voeg de tomaten toe aan de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Laat de bouillon 15 minuten trekken. Zeef de bouillon met behulp van een gewone zeef. Maak de soep af met cayennepeper, Madeira en eventueel wat zout. Voor het serveren: was 4 kerstomaatjes en snijd deze doormidden. Voeg deze voor het opwarmen toe aan de bouillon. Voeg voor het opdienen de peterselie toe.
- 1 Pot Geconcentreerde Runderbouillon
- 4 Rijpe Tomaten
- 2 El Madeira
- 1 Tl Cayennepeper
- 1 El Fijngehakte Peterselie
- Snufje Zout