Boerenkoolsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Emiel Kreijkes » Type: Meer van het type: Soepen

Boerenkoolsoep Bereidingwijze

Pan opzetten met 1¼ liter water( of rooibosthee) met de bouillonblokjes. De ui en knoflook pellen en snipperen. In pan met anti-aanbaklaag olie warmen en daar de ui en knoflook in roerbakken, schep later de boerenkool er door en roerbak nog 5 minuten verder. Als de bouillon kookt, het boerenkoolmengsel er in doen. En zeker een 25 minuten door laten koken. Ondertussen de salami of chorizo in dunne reepjes of blokjes snijden en bakken tot ze licht bruin zijn. Doe ze daarna in de soep en laat ze nog even 5 minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.Eet smakelijk.

Boodschappenlijstje
  • 1 Grote Ui
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 250 Gram Panklare Boerenkool
  • 125 Gr Salami Of Chorizo
  • 2 Runderbouillonblokjes
  • Zout En Peper
  • Olie
Probeer ook eens...