Cranberry Pannecotta

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Cranberry Pannecotta Bereidingwijze

Verhit in een steelpan 50 g basterdsuiker met 5 el water en voeg, als de suiker gesmolten is, de cranberry's toe. Stoof 3 min. op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg het vanillestokje en de rest van de suiker toe. Laat 5 min. tegen de kook aan trekken en laat de suiker oplossen. Haal het vanillestokje uit de pan, schraap met een scherp mesje het merg eruit en roer dit door de room. Haal de pan van het vuur. Week de gelatine 5 min. in koud water. Knijp het uit en doe het bij de hete room. Roer tot het is opgelost. Laat even afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel de yoghurtroom over de timbaaltjes en schep in elk timbaaltje 1 tl cranberry's. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vormpjes voor het serveren kort onder de hete kraan en stort ze op bordjes. Serveer met de rest van de cranberry's.

Boodschappenlijstje
  • 80 Gr Witte Basterdsuiker
  • 100 Gr Cranberry's Vers (zakje 340 G)
  • 1 Vanillestokje
  • 375 Ml Slagroom
  • 2 Blaadjes Gelatine Wit
  • 100 Ml Volle Yoghurt
Probeer ook eens...