Ingemaakte Komkommer Met Dille

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Ingemaakte Komkommer Met Dille Bereidingwijze

Voor 2 potjes van 300 milliliter Traditie: In de Scandinavische keuken wordt veel gebruikgemaakt van ingemaakte groenten. Dat is al van oudsher zo. Inmaken in zout of in zuur is een uitstekende manier om het hele jaar te kunnen eten van de groenten die maar zo kort vers te verkrijgen zijn in het hoge noorden. Verwijder de uiteinden van de komkommers en snijd de rest met een gekarteld mes in plakjes van ca.0,5 cm. Doe de komkommer in de potjes met de dille en druk ze goed aan. Breng de rest van de ingrediënten al roerend aan de kook en blijf roeren tot de suiker en het zout is opgelost. Laat het azijnmengsel afkoelen en schenk het daarna over de komkommers. Draai de deksel goed dicht. Laat de komkommer minstens 2 dagen staan voor gebruik. Na opening zijn de komkommers in de koelkast nog ca. 7-8 weken houdbaar.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Kleine Snack-komkommers
  • 2 Takjes Dille
  • 0.5 L Witte Wijnazijn
  • 200 Gr Suiker
  • 2 Tl Zout
Probeer ook eens...