Zuiders Vispotje Met Aubergines, Tomaten En Taleggio

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Zuiders Vispotje Met Aubergines, Tomaten En Taleggio Bereidingwijze

Duurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Maak eerst een tomatensaus: doe 3 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan. Bak hierin de gesnipperde knoflook en doe er de tomatenblokjes bij. Laat 15 tot 20 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 2. Snij steeltjes en uiteinden van de aubergines en snij ze overlangs in plakken van 1 cm dik. Bestrooi licht met zout en laat uitlekken in een vergiet. Veeg het zout weg met keukenpapier. Bak de aubergines in ±2 minuten gaar in olijfolie. Hou ze apart. 3. Bak de vis kort langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Snij de taleggio in 2 (hou langs elke kant een stuk korst) en vervolgens met een scherp mes in plakjes. 4. Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en leg kruiselings enkele aubergineplakjes op de bodem. Schep er de helft van de tomatensaus over, leg hierop de vis, de basilicumblaadjes in reepjes en de helft van de taleggio. Leg er kruiselings de overige aubergineplakjes op, werk af met de tomatensaus en de overgebleven taleggio. Bak de ovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Rode-poonfilet
  • 500 Gram Aubergines
  • 200 Gram Taleggio
  • 1 Bosje Basilicum
  • 400 Gram Tomatenblokjes (uit Blik)
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 3 Knoflookteentjes
Probeer ook eens...