Overijsselse Kervelsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeLos de bouillonblokjes op in een liter heet water. Doe het gehakt in een steelpannetje en klop het heel even 'los' in een beetje kokend water. Smelt de boter langzaam in een tweeliterpan. De boter mag niet te bruin worden. Voeg in één keer de bloem toe en roer snel met een garde totdat er een 'bal' ontstaat. Zet het gas op de laagste stand en voeg nu al roerend de hete bouillon toe en roer net zo lang totdat er een mooie gladde massa ontstaat. Roer dan het gehakt (ook het vocht) en de geknipte kervel erdoor.
- 2 Bouillonblokjes
- 250 Gr Zeer Mager Rundergehakt
- 30 Gr Boter
- 2 El Bloem
- 2 Flinke Handen Zeerklein Geknipte Kervel