Amandeltaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeLaat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vermeng amandelspijs met sinaasappelschil, citroen- of limoensap, 1 eetlepel losgeklopt ei en 1 eetlepel water. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een dikte van 3-4 mm. Beboter een bakplaat en strijk er daarna met een kwastje water over. Leg een deegplak op de bakplaat. Strijk de amandelspijs erover uit en wel zo, dat de rand van het deeg (ca. 1 cm) onbedekt blijft. Maak de onbedekte deegrand nat met een kwastje met water. Leg de tweede deegplak erop en druk de randen stevig, met een vork, aan. Prik enkele gaatjes in de deeglap. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Plaats de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Reken op een baktijd van 22-25 minuten. Bestrooi de taart 5 minuten voor het einde van de aangegeven tijd met een dikke laag poedersuiker. De taart kan zowel warm, lauwwarm als koud worden opgediend.
- 200 Gram Bladerdeeg
- 125 Gram Amandelspijs
- 2 Theelepels Geraspte Sinaasappelschil
- 1 Theelepel Citroen
- 1 Losgeklopt Ei
- 1 1/2 Eetlepel Bloem
- Poedersuiker