Soutzoukakia Griekse Gehaktballetjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe het gehakt met paneermeel, komijn, peper en zout in een kom en vermeng dit alles tot een samenhangende massa. Het gehakt in ongeveer 9 cm. lange rolletjes vormen en in de hete olie rondom bruin bakken. Haal de gehaktrolletjes uit de pan en doe nu de gesnipperde ui en de gepureerde tomaten in dezelfde olie. Laat dit 5 minuten smoren. De gehaktrolletjes in de saus leggen en in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Warm opdienen met frites, rijst of "makaronia".
- 750 Gram Gehakt
- 1 Ui
- 500 Gram Gepureerde Tomaat
- 1/2 Eetlepel Komijn
- 1/2 Kop Paneermeel
- 1/2 Kop Verse Peterselie
- 2 1/2 Kop Olijfolie
- Zout
- Peper