Pasta Met Witlof, Kaassaus En Ham
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Hendrik-Jan Kuijer » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeKook de pasta beetgaar. Halveer de witlof in de lengte, verwijder de harde kernen en snijd de witlofblaadjes in lange reepjes. Verhit de olijfolie, roerbak de witlofreepjes snel en haal ze uit de pan. Roer in de pan op laag vuur de gorgonzola met de bouillon en de slankroom tot een saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de ham in lange reepjes. Schep de pasta op de borden en verdeel er de witlof, de kaassaus en de ham over. Garneer met de pijnboompitten en bestrooi met extra peper.
- 400 Gram Penne
- 4 Stronkjes Witlof
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 100 Gram Gorgonzola
- 100 Ml Groentenboullion
- 100 Ml Slankroom
- Zout En Peper
- 2 Eetlepels Pijnboompitten
- 100 Gram Gesneden Gegrilde Ham