Griekse Rauwkost Salade
Aantal personen: 2 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeRuim voldoende voor 2 personen Met een Griekse salade kan je me altijd blij maken op een zonnige dag. Of je een salade nu als lunch eet of gewoon als maaltijd: het blijft een frisse en gezonde maaltijd. De salade is zo klaar. Hak de teentjes knoflook fijn. Verwijder het hart uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui in ringen en snijd deze vervolgens in 2 keer doormidden. Schrob de schil van de komkommer schoon en snijd deze in blokjes. Het makkelijkste gaat dat als je de komkommer eerst halveert in de lengte: daarna kan je dan gewoon lekker hakken met je koksmes. Kan je de held weer eens in je los maken:-).... Snijd de feta in blokjes ter grootte van je pink. Doe de kruiden en olijfolie erover en roer het gedeel door elkaar. Je kunt voor de variatie ook Provencaalse kruiden gebruiken in plaats van alleen tijm en peterselie. Breng tot slot de salade op smaak met zout en zwarte peper. Zet de salade even afgedekt in de koelkast om lekker koud te worden. Zo kunnen de smaken ook even goed op elkaar inwerken.
- 2 Trostomaten
- Halve Komkommer
- 2 Knoflookteentjes
- 1 Rode Ui
- 100 Gram Feta
- Tijm En Peterselie
- 2 Eetlepels Zwarte Olijven
- 1 Eetlepel Olijfolie
- Zout En Versgemalen Zwarte Peper