Eenvoudige Tomatensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeEen eenvoudige tomatensaus die zeer geschikt is als basis voor allerlei pasta gerechten. Deze basissaus is ook prima in te vriezen. 1.Hak 2 of 3 tenen knoflook fijn en bak ze op laag vuur in een scheutje olijfolie met een paar gehakte basilicumsteeltjes of een flinke snuf gedroogde oregano en een vers rood pepertje, in z'n geheel. Prik het pepertje in met een mes zodat het tijdens het bakken niet ontploft. Het pepertje geeft een subtiel pittig smaakje aan de saus. 2.Doe er een paar blikken geplede tomaten bij en laat de vruchten heel. De zaadjes kunnen wat bitter zijn, dus als de tomaten meteen in stukken hakt, zal de saus niet zo zoet worden als de bedoeling is. Breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen en laat hem 30 minuten zachtjes pruttelen. 3.Vis het pepertje eruit. Maak met een lepel de tomaten stuk, kruid de saus voorzichtig met nog wat meer zout en peper en doe er een klein scheutje rodewijnazijn bij om de saus een zuurtje te geven.
- 3 Blikken Gepelde Tomaten
- Zout En Versgemalen Peper
- 2-3 Knoflookteentjes
- Olijfolie
- Rode Wijnazijn
- De Steeltjes Van Verse Basilicum
- Rode Peper