Vlaamse Vlaaien

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Vlaamse Vlaaien   Bereidingwijze

Verwarm de oven op 220°. Snijd de ontbijtkoek in kleine stukken, verkruimel de speculaas en beschuit en voeg ze bij de peperkoek in een ruime kom. Laat ondertussen de suiker in de melk smelten door deze zachtjes warm te laten worden. Voeg de eieren toe aan het ontbijtkoekmengsel en overgiet nu met de melk, roer stevig tot alles mooi vermengd is. Breng vervolgens op smaak met de folie, zout en kaneel. Mix het geheel fijn met de staafmixer. Was de sinaasappel en rasp er het oranje gedeelte van de schil af, voeg dit toe aan het vlaai deeg. Stort het deeg uit een in (niet) ingeboterde ovenschaal en laat in 1 tot anderhalf uur gaar worden, afhankelijk van het soort oven. Steek na één uur regelmatig met een priem door de vlaai, als de priem droog blijft is het gerecht klaar. Laat volledig afkoelen, snijd in dikke plakken en serveer. Lekker bij een hete tas koffie of gewoon tussendoor.

Boodschappenlijstje
  • Honingkoek 500g (peperkoek, Ontbijtkoek...)
  • 1 Pak Speculaas, 250gr
  • 1 Pak Beschuit, 100gr
  • 1 Liter Halfvolle Melk
  • 500 Gr Fijne Kristalsuiker
  • 3 Eieren
  • 1 Koffielepel Folie
  • Kaneel
  • Zout
  • Schil Van 1 Sinaasappel, Fijn Geraspt
Probeer ook eens...