Schorseneren-pompoemtaart
Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeSchil de pompoen, snijd hem in parten en verwijder de zaadjes. Rasp het vruchtvlees. Rasp ook de 
Parmezaanse kaas. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in circa 5 minuten glazig. Snijd de rozemarijnnaaldjes van 2 takjes fijn. Maak de schorseneren schoon, schil ze en snijd ze doormidden. Kook ze in water met een scheutje melk en het laatste takje rozemarijn in 10 minuten iets gaar. Spoel ze af onder koud water. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vet een taartvorm in met boter. Meng in een kom de pompoen, de kaas, de ricotta, de ui, de rozemarijnnaaldjes, de eieren en het bakmeel en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Zet de schorseneren tegen de rand en schep dan het pompoenmengsel in het midden. Bak de taart in 35-40 minuten gaar. Lekker met een frisse salade. Serveer eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
- 600 Gr Pompoen
- 200 Gr Parmezaanse Kaas
- 1 El Olijfolie
- 1 Ui, Gesnipperd
- 3 Rozemarijn Takjes
- 200 Gr Schorseneren
- Scheutje Melk
- 100 Gr Ricotta
- 3 Eieren
- 150 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- Boter Om In Te Vetten
- Zout, Versgemalen Peper