Slagroomsoesjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak

Slagroomsoesjes Bereidingwijze

Bestrijk de bakplaat dun met margarine (of gebruik bakpapier) Breng het water met de margarine en het zout aan de kook. Doe zodra het water kookt de bloem er ineens bij en roer tot het deeg een bal vormt. Doe het deeg in een kom. Klop 1 ei los en doe het bij het deeg Roer het deeg met de mixer glad en voeg het tweede ei in gedeelten toe. Het deeg is goed als het in stukken van de mixer valt. Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Klop het deeg luchtig Leg met behulp van 2 lepels 10 bergjes deeg op de bakplaat en zet de plaat in het midden van de oven. Open de oven de eerste 10 minuten niet, zet de oven vervolgens op 175 graden en bak de soezen nog 10 minuten. Laat de soezen in de geopende oven afkoelen Klop de slagroom met de suiker stijf en doe deze in een spuitzak. Knip de soezen aan de zijkant een stukje open en vul de soezen met de slagroom. Bestrooi ze met poedersuiker en garneer iedere soes met een toefje slagroom en een partje madarijn.

Boodschappenlijstje
  • 1 Dl Water
  • 50 Gr Boter
  • 1/3 Theelepel Zout
  • 60 Gr Bloem
  • 2 Eieren
Probeer ook eens...