Tortelloni Met Asperges & Ganda Ham

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta

Tortelloni Met Asperges & Ganda Ham   Bereidingwijze

Schil de asperges en stoom ze beetgaar, zo'n 25 à 30 minuten. Verhit wat olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot en knoflook even aan. Voeg er de bouillon aan toe en breng aan de kook. Schenk nu ook de room en witte wijn toe en kruid met wat peper, zout en de kurkuma. Laat even pruttelen. Leg de plakken Ganda ham voor U en kruid met een weinig nootmuskaat, wikkel hierin elke keer 3 asperges en bind toe (hier met een reepje prei). Leg ze zo nog een 5 minuten terug in de stoomkoker. Doe de tortelloni's in de kokende soep en laat ze in zo'n 3 minuten gaar worden. Schik op ieder bord een portie asperges, schep er de tortelloni's omheen en lepel er wat kookvocht over, werk af met kervel.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Tortelloni Gevuld Met Kaas
  • 1.5 Dl Kippenbouillon
  • Sjalot
  • 2 Knoflookteentje, Fijngehakt
  • 1 Dl Room
  • 1 Dl Droge Witte Wijn
  • 1 Theelepel Kurkuma
  • Handvol Vers Gehakte Kervel
  • 12 Witte Asperges
  • 4 Plakken Ganda Ham
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...