Warme Ricottacakejes Met Ijs En Limoensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Warme Ricottacakejes Met Ijs En Limoensaus Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Wel de rozijnen 5 minuten in een bakje met heet water. Boen 1 limoen schoon en rasp de schil er af (alleen het groene deel, het witte eronder is bitter van smaak). Roer in een kom het bakmeel, 50 g suiker, een snufje zout, de ricotta, het ei, de geraspte limoenschil en de olijfolie tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Vet van de muffinvorm 4 holtes in en schenk hierin het beslag. Bak de cakejes in de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Pers ondertussen de 3 limoenen uit. Breng in een pan het limoensap met 100 ml water en de rest van de suiker aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes koken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen. Wip de cakejes uit de holtes en zet ze op vier borden. Schep er een bol ijs naast en schenk de limoensaus erover. Serveer direct!

Boodschappenlijstje
  • 3 Limoenen
  • 100 Gr Rozijnen
  • 125 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 150 Gr Witte Basterdsuiker
  • 125 Gr Ricotta
  • 1 Ei
  • Zout
  • 5 El Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
  • 4 Bollen Roomijs
Probeer ook eens...