Lingues Met Rozemarijn En Rucola

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Lingues Met Rozemarijn En Rucola Bereidingwijze

De Italiaanse lingue di suecera heeft de vorm van een tong. Vandaar de naam, die letterlijk ‘schoonmoeders tong’ betekent. Schoonmoeders hebben nu eenmaal de reputatie een scherpe (harde) tong te hebben. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed de massa tot een elastisch deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg circa 20 minuten rusten. Verdeel het in tweeën. Kneed door het ene deel 
de rozemarijn en door het andere deel de rucola. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Verdeel de beide deegballen in vieren. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot lapjes van 10 x 30 cm en bestrijk ze met olijfolie. Bak 4 lingues tegelijk in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar de lingues in een goed afgesloten doos. Lekker met een pittige kaas of met boter 
en kastanjehoning.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Tarwebloem + Extra Voor Het 
uitrollen
  • 2 Tl Fijn Zeezout
  • 250 Ml Lauwwarm Water
  • 10 Gr Verse Gist (verkruimeld)
  • 1 Tl Suiker
  • 1 El Fijngesneden Verse Rozemarijnblaadjes
  • 1 El Fijngesneden Rucola
  • 3 El Olijfolie
Probeer ook eens...