Lasagne Met Kool & Zalm

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Pasta

Lasagne Met Kool & Zalm   Bereidingwijze

Maak de koolbladeren los, spoel ze en blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water, verwijder de nerven en hak fijn. Breng 1 liter water aan de kook met het kruidentuiltje, wat zout en peper en pocheer hierin de zalm gedurende 5 minuten, laat hem uitlekken. Maak de vis schoon en hak hem fijn. Meng de zalm vervolgens onder de kool. Snij de uien fijn en bak ze gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje in olie. Doe er de room bij en de saffraandraden, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg nu de fijngehakte peterselie en dille toe en laat nog even pruttelen. Bedek de bodem van een geoliede ovenschotel met een beetje saus en ga door met de opbouw van de lasagne in de volgorde van zalm/kool, lasagnebladen, saus... sluit af met lasagnebladen en wat saus en strooi er nog wat kleine blokjes feta over. Plaats in de oven gedurende zon 20 à 30 minuten (180°) tot de lasagne goudbruin is. Serveer. (*): Neem hiervoor lasagnebladen die je niet vooraf moet koken!

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Lasagne (*)
  • 1 Groene Kool
  • 500 Gr Verse Zalm
  • 4 Dl Room
  • 1 Plukje Saffraandraden
  • 2 Uien
  • 2 Eetlepels Vers Gehakte Peterselie
  • 1 Eetlepel Vers Gehakte Dille
  • 50 Gr Feta
  • 1 Kruidentuiltje
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...